ActiviteitenLaddercompetities in het voorjaar met buurclub LTC ’t Harde

14 maart 2023

De Multi-Club Ladder van afgelopen winter krijgt een vervolg! Op 27 maart start er weer een cluboverstijgende ladder met buurclub LTC ’t Harde. En ditmaal niet één ladder, maar twee: één voor spelers die willen enkelen en één voor spelers die willen dubbelen.

De laddercompetitie is voor leden van beide clubs, ongeacht speelsterkte of wedstrijdervaring. Doe je mee aan deze ladder, dan tref je spelers van onze eigen club én van ’t Harde. En je speelt dus in Elburg en in ’t Harde – het is maar net wat je met je tegenstanders afspreekt. Het mooie: de speeldata zijn zelf te bepalen. Hiermee is de Multi-Club Ladder de ideale manier om wedstrijden te spelen tegen bekende en nieuwe gezichten.

Multi-Club Ladder in het kort

 • De ladder start op 27 maart en loopt tot 19 juni
 • Voor senioren (17+) van LTC ’t Harde en Tennisclub Elburg
 • Twee ladders: enkel en dubbel (DD, HD en GD door elkaar)
 • Via de KNLTB Match-app: ladderstand, chatten met tegenstanders, uitslagen invoeren
 • Uitslagen tellen niet mee voor rating
 • Deelname €5 per enkelspeler/team (kosten die de KNLTB rekent voor de Match-app)

Wat is een laddercompetitie?

In een ladder (klassement) tref je tegenstanders van ongeveer dezelfde speelsterkte. Een dubbel wordt elke speelronde automatisch gekoppeld aan een dubbel van ongeveer hetzelfde niveau. Je wisselt van plek in de ‘ladder’ als je wint van een dubbel dat hoger staat.

De Multi-Club Ladder loopt helemaal via de KNLTB Match-app: deze app koppelt op elke eerste dag van een nieuwe speelronde tegenstanders aan elkaar. Dat gebeurt aan de hand van de speelsterkte, de positie op de ladder en het resultaat van de vorige speelronde.

Elke speelronde duurt twee weken. Binnen dit tijdsbestek kan een wedstrijd worden gespeeld.

 • Start ronde 1 op 27 maart
 • Start ronde 2 op 10 april
 • Start ronde 3 op 24 april
 • Start ronde 4 op 8 mei
 • Start ronde 5 op 22 mei
 • Start ronde 6 op 5 juni

Speel per speelronde 0, 1 of 2 wedstrijden

Per speelronde bepalen spelers zelf hoeveel wedstrijden ze spelen. Een drukke agenda of op vakantie? Dan zetten een team het aantal te spelen wedstrijden in de Match-app gedurende één of meerdere speelrondes gewoon op ‘0’. Er juist wel meer dan één spelen? Dan zet je het aantal te spelen wedstrijden op ‘2’. Let op: in de dubbelladder moeten beide spelers het aantal aanpassen.

Tekst gaat verder onder afbeelding

Zo werkt het

 1. Stel in hoeveel wedstrijden je/jullie de komende speelronde willen spelen: 0, 1 of 2 wedstrijden. Op de startdatum van een nieuwe speelronde worden jullie gekoppeld aan nieuwe tegenstanders. De app stelt automatisch een datum en tijd voor.
 2. Chat met de tegenstanders en spreek af: wanneer gaan jullie spelen en waar (in Elburg of ’t Harde?). Leuk om dit af te wisselen! Pas de speeldatum aan als jullie de wedstrijd op een ander moment dan voorgesteld gaan spelen. 
 3. Reserveer een baan op de afgesproken club. Als jullie later op de avond een baan boeken is de kans dat je door kunt spelen het grootst. Is het druk op het park, speel dan op tijd.
 4. Spreek bij aanvang van de wedstrijd af welke puntentelling jullie hanteren: spelen jullie om 2 gewonnen sets met een volledige 3e set of een supertiebreak? Of compact (bij 40-40 een beslissend punt en in het geval van een derde set een supertiebreak)? Bij drukte op het park kunnen jullie ook besluiten om 45 minuten of 1 uur lang de games door te tellen.
 5. Voer na de wedstrijd de scores in.

Aanmelden

Beide spelers downloaden de app KNLTB Match (App Store of Google Play) en maken een account aan. Voor de enkel ladder: meld je aan voor de Elburg & ’t harde – Enkel Ladder. Voor de dubbel ladder: één speler meldt het team aan voor de Elburg & ’t Harde – Dubbel Ladder (deze speler betaalt eenmalig het inschrijfgeld (€5) voor het team). Betaling gaat in de Match-app via iDeal.

De 1e speelronde gaat op 27 maart 2023 van start, maar later instromen is gewoon mogelijk. Je komt dan in de ladder te staan tussen spelers die al meedoen en wordt op de start van een nieuwe speelronde gekoppeld aan een tegenstander.