ActiviteitenLadder in het najaar met buurclub LTC ’t Harde

12 oktober 2022

De ladder van afgelopen zomer krijgt een vervolg! Eind oktober gaat een nieuwe ladder van start. En niet zomaar één, maar een Multi-Club Ladder. Dat is geen interne ladder voor eigen leden, maar een cluboverstijgende ladder samen met buurclub LTC ’t Harde.

De laddercompetitie dit najaar is dus voor leden van beide clubs, ongeacht speelsterkte of wedstrijdervaring. Doe je mee aan deze ladder, dan tref je spelers van onze eigen club én van ’t Harde. En je speelt dus in Elburg en in ’t Harde – het is maar net wat je met je tegenstanders afspreekt. Het mooie: de speeldata zijn zelf te bepalen. Hiermee is de Multi-Club Ladder de ideale manier om wedstrijden te spelen tegen bekende en nieuwe gezichten.

Multi-Club Ladder in het kort

 • De ladder start op 24 oktober en loopt tot 2 januari
 • Voor senioren (17+) van LTC ’t Harde en Tennisclub Elburg
 • Alleen dubbels (1 ladder: DD, HD en GD door elkaar)
 • Volledig via de KNLTB Match-app: ladderstand, chatten met tegenstanders, uitslagen invoeren
 • Uitslagen tellen niet mee voor rating
 • Deelname €5 per team (kosten namens de KNLTB voor Match-app)

Wat is een laddercompetitie?

In een ladder (klassement) tref je tegenstanders van ongeveer dezelfde speelsterkte. Een dubbel wordt elke speelronde automatisch gekoppeld aan een dubbel van ongeveer hetzelfde niveau. Je wisselt van plek in de ‘ladder’ als je wint van een dubbel dat hoger staat.

De Multi-Club Ladder loopt helemaal via de KNLTB Match-app: deze app koppelt op elke eerste dag van een nieuwe speelronde tegenstanders aan elkaar. Dat gebeurt aan de hand van de speelsterkte, de positie op de ladder en het resultaat van de vorige speelronde.

Elke speelronde duurt twee weken. Binnen dit tijdsbestek kan een wedstrijd worden gespeeld.

 • Start ronde 1 op 24 oktober
 • Start ronde 2 op 7 november
 • Start ronde 3 op 21 november
 • Start ronde 4 op 5 december
 • Start ronde 5 op 19 december

Speel per speelronde 0, 1 of 2 wedstrijden

Per speelronde bepalen spelers zelf hoeveel wedstrijden ze spelen. Een drukke agenda of op vakantie? Dan zetten teams het aantal te spelen wedstrijden in de Match-app gedurende één of meerdere speelrondes op ‘0’. Wil jouw dubbel er juist wel meer dan één spelen? Dan zetten jullie het aantal te spelen wedstrijden op ‘2’.

Tekst gaat verder onder afbeelding

Zo werkt het

 1. Stel allebei in hoeveel wedstrijden jullie de komende speelronde willen spelen: 0, 1 of 2 wedstrijden. Op de startdatum van een nieuwe speelronde worden jullie gekoppeld aan nieuwe tegenstanders. De app stelt automatisch een datum en tijd voor.
 2. Chat met de tegenstanders en spreek af: wanneer gaan jullie spelen en waar (in Elburg of ’t Harde?). Leuk om dit af te wisselen! Pas de speeldatum aan als jullie de wedstrijd op een ander moment dan voorgesteld gaan spelen. 
 3. Reserveer een baan op de afgesproken club. Als jullie later op de avond een baan boeken is de kans dat je door kunt spelen het grootst.
 4. Spreek bij aanvang van de wedstrijd af welke puntentelling jullie hanteren: spelen jullie om 2 gewonnen sets met een volledige 3e set of een supertiebreak? Of compact (bij 40-40 een beslissend punt en in het geval van een derde set een supertiebreak)? Bij drukte op het park kunnen jullie ook besluiten om 45 minuten of 1 uur lang de games door te tellen.
 5. Voer na de wedstrijd de scores in.

Aanmelden

Beide spelers downloaden de app KNLTB Match (App Store of Google Play) en maken een account aan. Hierna meldt één speler het team aan voor de ladder Elburg & ’t Harde – Dubbel Ladder. Deze speler betaalt dus eenmalig het inschrijfgeld (€5) voor het team. Betaling gaat in de Match-app via iDeal.

De 1e speelronde gaat op 24 oktober van start, maar later instromen is gewoon mogelijk. Je komt dan in de ladder te staan tussen alle dubbels die al meedoen en wordt op de start van een nieuwe speelronde gekoppeld aan een tegenstander.