ActiviteitenDoe mee aan de laddercompetitie met buurclub LTC ’t Harde

8 november 2023

De cluboverstijgende laddercompetitie met buurclub ’t Harde vorig jaar, was een succes. Daarom gaat er op 20 november 2023 weer een ladder van start. Deze keer telt hij maar liefst negen speelrondes en loopt hij door tot de voorjaarscompetitie.

De laddercompetitie is voor leden van ’t Harde en Elburg. Doe je mee aan deze ladder, dan tref je dus spelers van onze eigen club én van ’t Harde. En je tennist dus in Elburg of in ’t Harde – het is maar net wat je met je tegenstanders afspreekt. Het mooie: de speeldata zijn zelf te bepalen. Hiermee is deze cluboverstijgende laddercompetitie de ideale manier om wedstrijden te spelen tegen bekende en nieuwe gezichten.

Ladder in het kort

 • De ladder start op 20 november en loopt tot 25 maart
 • Voor leden (15+) van LTC ’t Harde en Tennisclub Elburg
 • Voor alle speelsterktes
 • Alleen dubbels (DD, HD en GD door elkaar)
 • Alles gaat via de KNLTB Match-app: ladderstand, chatten met tegenstanders, uitslagen invoeren
 • Uitslagen tellen niet mee voor rating
 • Deelname €5 per team (dit zijn de kosten die de KNLTB rekent voor de Match-app)
 • Een team bestaat uit twee personen

Wat is een laddercompetitie?

In een ladder (klassement) tref je tegenstanders van ongeveer dezelfde speelsterkte. Elke speelronde krijg je een nieuwe tegenstander. Je wisselt van plek ‘op de ladder’ als je wint van een team dat hoger staat.

De ladder loopt helemaal via de KNLTB Match-app: de app koppelt automatisch op elke eerste dag van een nieuwe speelronde teams aan elkaar. Dat gebeurt aan de hand van de speelsterkte, de positie op de ladder en het resultaat van de vorige speelronde.

Speelrondes

De laddercompetitie bestaat uit negen speelrondes. Een speelronde duurt twee weken. Binnen dit tijdsbestek kan een wedstrijd worden gespeeld. Start van de speelrondes:

 • Ronde 1 op 20 november
 • Ronde 2 op 4 december
 • Ronde 3 op 18 december
 • Ronde 4 op 1 januari
 • Ronde 5 op 15 januari
 • Ronde 6 op 29 januari
 • Ronde 7 op 12 februari
 • Ronde 8 op 26 februari
 • Ronde 9 op 11 maart

Bepaal zelf hoeveel wedstrijden je speelt

Per speelronde bepalen teams zelf hoeveel wedstrijden ze spelen: nul, één of twee. Standaard staat het aantal ingesteld op ‘1’. Een drukke agenda of op vakantie? Dan zet een team het aantal te spelen wedstrijden in de Match-app gedurende één of meerdere speelrondes gewoon op nul. Juist meer dan één wedstrijd spelen? Dan zet het team het aantal te spelen wedstrijden op ‘2’. Let op: in de dubbelladder moeten beide spelers het aantal aanpassen.

↓ Tekst gaat verder onder afbeelding

Een speelronde in de app: zo werkt het

 1. Stel in hoeveel wedstrijden jullie de komende speelronde willen spelen: 0, 1 of 2 wedstrijden.
 2. Op de startdatum van een nieuwe speelronde worden jullie gekoppeld aan nieuwe tegenstanders. De app stelt automatisch een datum en tijd voor.
 3. Chat met de tegenstanders en spreek af: wanneer gaan jullie spelen en waar (in Elburg of ’t Harde?). Leuk om dit af te wisselen! Pas de speeldatum aan als jullie de wedstrijd op een ander moment dan voorgesteld gaan spelen. 
 4. Reserveer een baan op de afgesproken club. Als jullie later op de avond een baan boeken, is de kans dat jullie ongehinderd door kunnen spelen het grootst. Is het druk op het park, speel dan op tijd.
 5. Spreek bij aanvang van de wedstrijd af welke puntentelling jullie hanteren: spelen jullie om 2 gewonnen sets met een volledige derde set of supertiebreak? Of spelen jullie compact (bij 40-40 een beslissend punt en in het geval van een derde set een supertiebreak)? Bij drukte op het park kunnen jullie ook besluiten om 45 minuten of 1 uur lang de games door te tellen.
 6. Voer na de wedstrijd de scores in.

Aanmelden

Beide spelers downloaden de app KNLTB Match (App Store of Google Play) en maken een account aan of loggen in op een bestaand account. Eén speler meldt het team aan en betaalt het inschrijfgeld (€5). Betaling aan de KNLTB gaat in de Match-app via iDeal.

De 1e speelronde gaat op 20 november 2023 van start, maar later instromen is gewoon mogelijk. Een team komt dan in de ladder te staan en wordt bij de start van een nieuwe speelronde gekoppeld aan een tegenstander.