ActiviteitenTerug van weggeweest: de interne laddercompetitie

16 mei 2022

Trommel je dubbelpartner maar op, want op 8 juni* gaat de laddercompetitie van start! De laddercompetitie is een interne, vriendschappelijke competitie in juni, juli en augustus. Iedereen kan meedoen, ongeacht speelsterkte. Hiermee is de laddercompetitie een laagdrempelige manier om wedstrijden te spelen tegen oude bekenden of nieuwe gezichten. Superleuk voor hartje zomer!

*Oorspronkelijke startdatum (1 juni) is een weekje opgeschoven, naar 8 juni

  • Start op 8 juni en eindigt op 31 augustus
  • Voor senioren en junioren (14+) en ook zomerleden
  • Speeldata zijn flexibel (plan de wedstrijd zelf in)
  • Voor dubbels (heren, dames en gemengd door elkaar)
  • Uitslagen tellen niet mee voor rating
  • Gratis deelname

Hoe werkt het?

Elke twee weken worden spelers aan een nieuwe tegenstander gekoppeld op basis van hun positie op de ladder en resultaat in de vorige ronde. Spelers krijgen een voorgestelde datum, maar kunnen in onderling overleg via de chat in de app hiervan afwijken en zelf een datum en tijdstip prikken. Hierna reserveer je zelf een baan.

Je kunt elke twee weken in- en uitstromen en zelf bepalen of je 1 of 2 tegenstanders wilt per ronde – of 0 tegenstanders (omdat je bijvoorbeeld op vakantie bent).

Telling?

Spelers spreken onderling af wat voor wedstrijd ze spelen. Je kunt om 2 gewonnen sets spelen, of verkort (bij een gelijke stand in sets een beslissende wedstrijdtiebreak tot en met 10 punten), maar bij drukte op het park kun je ook besluiten om 45 minuten of 1 uur lang de games te tellen. Na de wedstrijd voer je zelf de scores in en wordt de stand aangepast.

Meedoen

Download de app KNLTB Match, maak een account aan en schrijf je samen met je dubbelpartner in voor T.C. Elburg – Dubbel Ladder. De 1e ronde gaat op 1 juni van start, maar later instromen is ook mogelijk.

Zoek je een dubbelpartner voor de laddercompetitie? Meld je via het online formulier aan (voor 7 juni), dan proberen bij je te koppelen aan een dubbelpartner!

Download in App Store of Google Play