TennisparkInzamelcontainer voor oude tennisballen

4 maart 2021
8 container+poster

Voor wie zich afvraagt wat die blauwgroene container op ons tennispark doet; sinds kort doet onze vereniging mee aan de landelijke actie van Renewaball. Met deze actie zamelen Nederlandse tennisverenigingen gebruikte ballen in, waar Renewaball nieuwe tennisballen van maakt.

Renewaball®: circulaire tennisbal

De nieuwe tennisballen heten Renewaball®. Het is een circulaire bal: hij is gemaakt van oude ballen maar ook geschikt om te recyclen tot nieuwe tennisballen. Dat was nog nooit eerder gedaan, het is een wereldprimeur – een innovatie van Nederlandse bodem! En: Renewaball heeft een biologisch vilt (wol, katoen), waar dus geen polyester of nylon inzit. Je slaat er dus geen microplastics mee het milieu in. Wil je zo’n blik bestellen? Dat kan op Renewaball.com!

De container en het ophalen van de oude ballen kosten onze vereniging niets. De kosten van container en lediging ervan worden de komende jaren gedragen door ABN AMRO. Omdat ABN AMRO circulariteit maar ook duurzaamheid in de tennissport belangrijk vindt, en dat graag ondersteunt.